10 april, 2014

Roligare. Vassare. Godare.

Missa inte nya Smaka på Stockholm 4-8 juni i Kungsträdgården. Bland årets nyheter på Sveriges största festival är pop-up restauranger med flera av Sveriges tyngsta kockar, food trucks samt chef’s table. Nytt för i år är också medverkan från flera av Stockholm främsta restauranger från både inner- och ytterstaden.

8 januari, 2014

Vigårda serverar tolv nya hamburgare

Melker Anderssons Grupp F12 i Stockholm och Malmö består av ett flertal restauranger med helt olika inriktningar. Under hela 2014 gästspelar kockar från de olika restaurangerna med egenkomponerade hamburgare på Vigårda som ingår i gruppen. Gästspelen inleds 8 januari med köksmästaren Jonas Svensson från Miss Voon vars hamburgare är inspirerad av det asiatiska köket. Den har fått namnet Miss Burger och innehåller oxkött, kimchi, koriander och sesam.

1 december, 2013

En julklapp som gör skillnad

Lagom till julhandeln öppnar Röda Korset en ny webbshop som ger givarna möjlighet att se till vad och var pengarna går. Här hittar klappköparna allt från myggnät och sjukvård för under 50-lappen till terrängfordon för en kvarts miljon kronor. Att ge någon en gåva från Röda Korset är ett enkelt sätt att hjälpa utsatta barn och vuxna som behöver mänskligt stöd i olika delar av världen.

Besök webbshopen här: http://shop.redcross.se

Röda Korset

29 augusti, 2013

Menyerna till Taste of Stockholm är klara

6-8 september arrangeras världens främsta restaurangfestival på Riddarholmen i Stockholm. På plats finns flera av Sveriges bästa kockar och schemat är minst sagt fullmatat. Under festivalen serverar ett flertal restauranger sina signaturrätter för provsmakning – och nu är menyerna klara.

Det kompletta schemat till Taste of Stockholm finns på http://tasteofstockholm.nu/schema-med-alla-aktiviteter och biljetter till festivalen säljs via Ticnet.

20 augusti, 2013

Mathias Dahlgren lanserar oktoberöl

Kocken och krögaren Mathias Dahlgren har i sitt samarbete med Jessica Heidrich och S:t Eriks Bryggeri skapat ett modernt öl inför oktoberfesten. Det nya säsongsölet lanseras 2 september och är bryggt för att även passa den svenska skördefesten.

Mathias Dahlgren och Jessica Heidrich har i ett uppmärksammat samarbete skapat nya öl smaksatta med svenska bär, blad och örter. Hittills har de tillsammans bryggt på enbär, pors, fjällkvanne och havtorn. Parallellt med projektet kring svenska smaker brygger de även säsongsöl för olika högtider. Tidigare i år lanserades ett påsköl och nu kommer deras gemensamma öl inför höstens oktoberfest.